Fiber TV

Välkommen till en ny era av TV-tittande. Med Fiber TV får du högre kvalitet, större urval och obegränsad tillgänglighet.

Från glasklar bild till obegränsade programval – upptäck hur Fiber TV tar din visningsupplevelse till nästa nivå. Häng med in i framtiden!

Allente
TV via fiber
TV via parabol
Streaming
App för att streama kanaler på resa

Upptäck Allente, Sveriges senaste men mest etablerade TV-leverantör. Fullt av underhållning, för varje smak och varje plats – nu med över 1,2 miljoner kunder

Fiber TV: Framtidens TV-tjänst

Fiber TV, även känt som IPTV (Internet Protocol Television), är en modern och flexibel tjänst för att titta på TV som distribueras via fiberoptiska kablar istället för de traditionella koaxialkablarna eller satellitlänkarna.

Denna teknologi, som även levererar höghastighetsinternet samt digital och HD-TV, är känd för att erbjuda hög kvalitet, snabb överföringshastighet och en mängd interaktiva tjänster.

Vad är Fiber TV?

Fiber TV levererar TV-tjänster genom IP-protokollet över fiberoptisk infrastruktur. Tack vare denna teknologi kan användare dra nytta av högkvalitativa TV-tjänster, on-demand videoinnehåll, och interaktiva tjänster som betal-TV, video-on-demand (VOD) och inspelade TV-program.

En av de mest användbara funktionerna med Fiber TV är möjligheten att titta på program när som helst, var som helst. Med hjälp av streaming-teknologi kan användare se sina favoritprogram på sina datorer, surfplattor eller smartphones var de än befinner sig.

Varför är det ett populärt alternativ till traditionell kabel-TV?

Det finns flera anledningar till varför allt fler väljer att byta från traditionell kabel-TV till Fiber TV. För det första erbjuder Fiber TV en högre bild- och ljudkvalitet jämfört med vanlig kabel-tv tack vare den snabbare internetanslutningen och den högre kapaciteten i fibertekniken.

Dessutom har man tillgång till ett större utbud av kanaler och program, inklusive specialiserade kanaler på olika språk och nischade temakanaler.

Fördelarna med Fiber TV

Fiber TV erbjuder flera fördelar jämfört med traditionell kabel- eller satellit-TV:

  1. Bild- och ljudkvalitet: Fiberoptisk teknologi möjliggör överföring av högkvalitativa bilder och ljud, vilket gör att tittarna kan njuta av HDTV och Ultra HD-innehåll utan komprimering. Ljuset kan överföra mer information på kortare tid vilket resulterar i skarpare, mer detaljerade bilder och bättre ljudkvalitet.
  2. Snabb överföringshastighet och internetanslutning: Fiberoptik är känt för dess snabba överföringshastigheter, vilket resulterar i minimala fördröjningar eller buffring. Eftersom fiberkablar tillåter större bandbredd och snabbare dataöverföring, ökar också hastigheten på din internetuppkoppling.
  3. Interaktivitet: Med Fiber TV kan användare ofta få tillgång till interaktiva funktioner som video-on-demand, live streaming, och inspelade TV-program. Tittare kan pausa program för att svara i telefonen eller ta en paus. De kan också spola tillbaka program om de missade något viktigt eller om de bara vill se en rolig scen igen. Dessutom ger möjligheten att spela in program användarna friheten att se sina favoritprogram när de vill.
  4. Tillgänglighet: Tack vare streaming-teknologi kan användarna titta på sina favoritprogram på sina datorer, surfplattor eller smartphones, oavsett var de befinner sig. Flertalet användare kan också titta på olika program samtidigt utan några problem.

Tekniska krav för Fiber TV

För att dra nytta av alla fördelar med Fiber TV, finns det några tekniska krav som behöver uppfyllas. Först och främst krävs en höghastighetsinternetanslutning, vanligtvis med en hastighet på minst 100 Mbps, för att undvika buffring eller nedladdningsproblem.

Dessutom rekommenderas en trådbunden anslutning eftersom den är mer tillförlitlig än WiFi när man tittar på högupplöst video.

Utrustningen som krävs för att använda Fiber TV inkluderar en TV eller skärm som är kompatibel med högupplöst video, en digital mottagare, och en fjärrkontroll.

Vissa tjänster kan också kräva ytterligare utrustning, till exempel en Smart-TV eller en streamingenhet för att titta på program när du är på resande fot.

Slutsats

Fiber TV, med sina fördelar som hög kvalitet, snabb överföringshastighet, större utbud av kanaler och interaktiva tjänster, är snabbt på väg att omforma hur vi konsumerar TV-innehåll i framtiden.

Oavsett om du vill titta på dina favoritprogram, filmer eller sportevenemang i HD eller Ultra HD, eller om du vill dra nytta av interaktiviteten hos on-demand-tjänster, är Fiber TV ett utmärkt val för din nästa TV-tjänst.

Vanliga frågor om fiber TV

Rulla till toppen